Улазећи у један забитан, мали ходник, у центру града, па силаећи низ степенице долазите до Унцле Минг ресторана са вратима направљеним од завјеса са дрвеним И вуненим кићанкама.

Њихова wебсите описује ресторан: “Унцле Минг је коктел, виски И думплинг бар. Легенда каже да је Унцле Минг био један од шхангхаиских озлоглашених карактера – продавац кромпира који се поћео бавити криминалом још као полицајац, тако што је штитио продавце опијума у замјену за новац. Кад је дошао у ситуацију да мора напустити Кину, Унцле Минг је одлућио доћи у Сиднеј гђе се И настанио од 1920 И отворио свој ресторан са циљем да се људи друже – поприћају уз јело И пиће.”

Токовм већери било је више коктела који су захтјевали пламен.

Коктели који су захтјеваљу пламен!

Освјетљење у ресторану је пригушено И то одговара унутрашњости цијелог ресторана. Има доста столова за дружење петком послије посла И ако је увијек гужва.

Свако обићно узима думплингс И едамаме јер су веома укусни. То знаћи даћете имати на столу пуно дрвених парних лончића, скупљају се како их више нарућујете.

Чајници, едамаме, и думплинг лончићи

Има И доста алкохолних пића, на примјер саке (што је јапанско вино од риже), умешу (што је јапанско вино од шљиве), пуно врста вискија, и соју (што је пиће од риже или псенице).

Ресторан

Ја обично нарућим умешу, моје омиљено пиће, које се тешко налази у другим ресторанима.

Унцле Минг је специфичан ресторан, са сакривеним улазом И са посебном атмосфером у срцу града. Излажење кроз врата од завјеса са кићанкама И пењање степеницама до обићног улицног тротуара знаћи уједно И улажење И прилагодавање на атмосферу свакодневнице.