Ulazeći u jedan zabitan, mali hodnik, u centru grada, pa silaeći niz stepenice dolazite do Uncle Ming restorana sa vratima napravljenim od zavjesa sa drvenim I vunenim kićankama.

Njihova website opisuje restoran: “Uncle Ming je koktel, viski I dumpling bar. Legenda kaže da je Uncle Ming bio jedan od šhanghaiskih ozloglašenih karaktera – prodavac krompira koji se poćeo baviti kriminalom još kao policajac, tako što je štitio prodavce opijuma u zamjenu za novac. Kad je došao u situaciju da mora napustiti Kinu, Uncle Ming je odlućio doći u Sidnej gdje se I nastanio od 1920 I otvorio svoj restoran sa ciljem da se ljudi druže – poprićaju uz jelo I piće.”

Tokovm većeri bilo je više koktela koji su zahtjevali plamen.

Kokteli koji su zahtjevalju plamen!

Osvjetljenje u restoranu je prigušeno I to odgovara unutrašnjosti cijelog restorana. Ima dosta stolova za druženje petkom poslije posla I ako je uvijek gužva.

Svako obićno uzima dumplings I edamame jer su veoma ukusni. To znaći daćete imati na stolu puno drvenih parnih lončića, skupljaju se kako ih više narućujete.

Čajnici, edamame, i dumpling lončići

Ima I dosta alkoholnih pića, na primjer sake (što je japansko vino od riže), umeshu (što je japansko vino od šljive), puno vrsta viskija, i soju (što je piće od riže ili psenice).

Restoran

Ja obično narućim umeshu, moje omiljeno piće, koje se teško nalazi u drugim restoranima.

Uncle Ming je specifičan restoran, sa sakrivenim ulazom I sa posebnom atmosferom u srcu grada. Izlaženje kroz vrata od zavjesa sa kićankama I penjanje stepenicama do obićnog ulicnog trotuara znaći ujedno I ulaženje I prilagodavanje na atmosferu svakodnevnice.