Ово сам нашла слућајно. Видила сам знакове, и онда сам ушла. Планирала сам нешто да кухам, али ипак сам ушла. Провјерила сам ресторан на интернету, и открила сам да је ресторан у власништву добро цијењеног хрватског кухара.

Цонцепт Бургер се налази у Wолли Цреек, у југу Сyднеyа. Изгледа, да се град шири, и кафиће и ресторане се исто шире са њим.

Постоји неколико бургера на понуди, сваки повезан с неком земљом - Кина, Јапан, Португал, Аргентина, Италија, Канада и Француска. Волила бих да на овом блогу имам гостујући пост на свим језицима који се говори у свакој од тих земаља! Wебсите каже да бургери имају најбоље окусе од сваке земље. Постоји умјетност на великом бијелом зиду. То су називи земаља у обичном црном тексту, уређени да обликују карту свијета. Свака земља је текст, али текст је обликован као земља коју наводи! Сви текстови долазе заједно да обликују карту свијета. Осјећам тему за ово мјесто.

Наручујем кинески бургер - пет зачињених пилеће пилетине, шећеров папар, целериј, маслац, краставца, беба цос салата и ферментирана чили пасте. Бургер је био великодушно сложен. Пиле је било пикантне и танке. Робусна и чилична паста су богати, и добро се уклапјају с пикантним пилетином.

Кинески бургер

Бургер отворен

Наручујем исто зелене чајне резанце, с кинески купус, укисељени ротквице, едамаме, минт, коријандера и сос од соје. На слици се невиде нудле, јер су на дну. Ово је ми било најбоље, јер је освјежавајући, и неправим то код куће.

Салата

Примијетим да на јеловнику постоји само један десерт. То би могла бити маркетиншка тактика - и ја сам нарућила. То је бијела моуссеа чоколада с страст воћем, замрзнути осушене малине, пистача и чоколадни колачић. Било је врло лагана моуссе. Могла бих имати и још пар!

Дезерт

Пробала сам исто два моцктаилс:

  • Јунипар Стар - сок од бруснице, сечуан папар, аничка звијезда, лиснатог листића, сушене бобице од боровица, цимет, краставац, лимун
  • Зимске руже - сок од наранче, пире од пастерфруит, сируп од ружинаца, ликерски сируп, свјежи ђумбир, наранчаста

Волила сам црвени моцктаил, Јунипер Стар, боље, вјеројатно зато што сам велики обожаватељ цимета.

Пиће

Има да се ускоро вратитим овђе на вечеру! И да испробам једнан смоотхие на изборнику.