Ovo sam našla slućajno. Vidila sam znakove, i onda sam ušla. Planirala sam nešto da kuham, ali ipak sam ušla. Provjerila sam restoran na internetu, i otkrila sam da je restoran u vlasništvu dobro cijenjenog hrvatskog kuhara.

Concept Burger se nalazi u Wolli Creek, u jugu Sydneya. Izgleda, da se grad širi, i kafiće i restorane se isto šire sa njim.

Postoji nekoliko burgera na ponudi, svaki povezan s nekom zemljom - Kina, Japan, Portugal, Argentina, Italija, Kanada i Francuska. Volila bih da na ovom blogu imam gostujući post na svim jezicima koji se govori u svakoj od tih zemalja! Website kaže da burgeri imaju najbolje okuse od svake zemlje. Postoji umjetnost na velikom bijelom zidu. To su nazivi zemalja u običnom crnom tekstu, uređeni da oblikuju kartu svijeta. Svaka zemlja je tekst, ali tekst je oblikovan kao zemlja koju navodi! Svi tekstovi dolaze zajedno da oblikuju kartu svijeta. Osjećam temu za ovo mjesto.

Naručujem kineski burger - pet začinjenih pileće piletine, šećerov papar, celerij, maslac, krastavca, beba cos salata i fermentirana chili paste. Burger je bio velikodušno složen. Pile je bilo pikantne i tanke. Robusna i čilična pasta su bogati, i dobro se uklapjaju s pikantnim piletinom.

Kineski burger

Burger otvoren

Naručujem isto zelene čajne rezance, s kineski kupus, ukiseljeni rotkvice, edamame, mint, korijandera i sos od soje. Na slici se nevide nudle, jer su na dnu. Ovo je mi bilo najbolje, jer je osvježavajući, i nepravim to kod kuće.

Salata

Primijetim da na jelovniku postoji samo jedan desert. To bi mogla biti marketinška taktika - i ja sam narućila. To je bijela moussea čokolada s strast voćem, zamrznuti osušene maline, pistača i čokoladni kolačić. Bilo je vrlo lagana mousse. Mogla bih imati i još par!

Dezert

Probala sam isto dva mocktails:

  • Junipar Star - sok od brusnice, sechuan papar, anička zvijezda, lisnatog listića, sušene bobice od borovica, cimet, krastavac, limun
  • Zimske ruže - sok od naranče, pire od pasterfruit, sirup od ružinaca, likerski sirup, svježi đumbir, narančasta

Volila sam crveni mocktail, Juniper Star, bolje, vjerojatno zato što sam veliki obožavatelj cimeta.

Piće

Ima da se uskoro vratitim ovdje na večeru! I da isprobam jednan smoothie na izborniku.