Имала сам салату од четири парадајза кад сам недавно у ресторану јела - и била је најбоља. Па сам одлучила направити своје.

Али прије тога - што су парадајз уопће? Wикипедиа каже да је парадајз често црвена бобица биљке Соланум лyцоперсицум. Због тога сам размишљао о свим врстама рајчице. Наводно постоји више од 10.000 сорти.

Парадајз

Стога сам отишла у неколико супермаркета и пронашла све сљедеће: упозорење, ово је остатак овог ставка: Гоурмет, Трусс (са зеленом лозом), Кумато, такођер доступно у грапе, Сwеет беррy трусс, Мунчкин Томато Медлеy, обичан “томато” која се понекад назива и “фреш томато”, Цоцктаил трусс, Греенхоусе трусс, Рома трусс бабy, Фиелд томато, Черрy Бурст, Перино, Перино голд, Грапе перино, Вине Рипенед, такођер доступно у черрy, Соланто, Черрy, Рома, такођер доступно у грапе, мини анд бабy, Бабy Рома Трусс Томатоес, Роматхерапy Бабy Рома, Тома’Мусе.

То је пуно парадајза! На крају сам купила прва четири споменута. На првој слици можете видјети два велика црвена парадајз свима позната - трусове у средини и гурмански иза. Десно од гурмана налази се парадајз - тамноцрвена, наранчаста и жута. Сприједа су слатке бобице трсова, а лијево од њих су грожђе Кумато.

Изрезан парадајз

Сада, да направим салату са свим тим!

Састојци

  • парадајз! Свих врста!
  • босиљак
  • фета
  • шпањолски лук
  • балсамицо оцат

Припрема

  1. Парадајз насјецкајте, колико год желите.
  2. Сјецкајте онолико лука босиљка, фете и шпањолског лука по жељи.
  3. Оциједите је балзамичним сирћетом и темељито проциједите.
  4. Оставите на собној температури да се окуси развију.

Салата од Парадајза

Већ данима једем парадајз и за ручак и за вечеру. Сад имам оку за испробавање више сорти. Не мислим да ћу достићи више од 10.000, али могу покушати!