Karbonara mi je broj jedan u talijanskim restoranima. U jesenu u Melburnu, je jedan prijatelj podijelio sa mnom istoriju ovog jela. Odmah su mi okusi se sklopili. Slanina, jaja i gljive su jednostavni doručak kad razmisliš.

Moji prijatelji i ja smo u razgovoru o iztoriji na Viktorija ulici u Melburnu. Odlučili smo se na talijansku večeru, i ja bogami kazem sta ću ja sigurno naručiti. Zatim, prijatelj nastavlja omamljivanј u istoriji, da je bilo u Italiji, na kraju Drugog svjetskog rata, da je talijanskim državljanima bilo dostupno višak slanine i jaja (u osnovi, pomagala za doručak) od američkih vojnika. A Italija kao italija, bilo je isto tjestenine. Zdjelo je jednostavna kulminacija tih stvari. Nastavljamo dalje do našeg odabranog restorana gdje odmah ja naručujem svoju ukusnu Karbonaru.

Kod kuće sam napravila Carbonaru nekoliko puta. Treba se koristiti pancetta umjesto slanine, jer je to izvorni recept. Dodatak gljiva je varijanta. Vrlo je jednostavno, pržiti pancetu u ulju na tavi, s nekim češnjakom, potom skuhati svu vruću tjesteninu u tavu, isključiti ringlu i dodavati zrnato jaje i parmezan i sve nekako zajedno pomeješati - kao u slici! Jaje je skuhano jer su tjestenina i posuda još vruća.

Zadnji korak kod kuće - sve nekako zajedno pomeješati!